Ronda bed & breakfast

Ronda, Andalucia, SpanjeBaraka Ronda Photograph Gallery

Baraka B&B birdcage

Accomodatie Baraka Boutique Bed & Breakfast Ronda

Baraka Boutique Bed and Breakfast is een ware oase in het oude stadsdeel van Ronda. Het bevindt zich in een rustig straatje met ouderwetse stenen keitjes en is alleen toegankelijk voor voetgangers. Het huis is geheel gerenoveerd met behoud van haar unieke historische uitstraling maar met toevoeging van hedendaags comfort.

Drie kamers verwelkomen onze gasten. Allen voorzien van individuele badkamers en met het gemak van koffie en thee op de kamer. Alle gasten kunnen bovendien gebruik maken van het fraaie dakterras waar men kan genieten van unieke vergezichten. Gratis internet en WIFI.

Warda bedroomWarda (rose)

Zoals de naam suggereert heeft deze kamer een warme uitstraling. Er is een dubbel bed en een douche in de badkamer. De muurschilderingen zijn gemaakt door een lokale schilder en door de eigenaresse zelf. De “franse” ramen met traditionele grills kijken uit op het zijstraatje. Deze kamer grenst aan een stemmige, zeer kleurrijke patio. Wat hier opvalt zijn tegels uit Sevilla, allerlei wandarmaturen, een veelheid aan planten en een fonteintje die de bezoeker als het ware meevoeren naar een Moors-arabische sfeer waar de tijd stil lijkt te staan.

Safra (geel)

Een zonrijke, charmante en ruime kamer met 2 aparte bedden (die desgewenst aan elkaar geschoven kunnen worden) en een douche op de badkamer. Ook hier een muurschildering gemaakt door een lokale schilder en door de eigenaresse. Eén raam kijkt uit op de patio, het andere op het fraaie heuvellandschap. Deze laatste heeft een eigen zitje waar je gezellig kunt praten en van een drankje genieten.

Salama suiteSalama (vrede en welzijn)

Salama is de laatste toevoeging aan Baraka Boutique Bed & Breakfast Ronda. Vroeger waren dit de prive vertrekken van de eigenaresse. Nu is het omgetoverd tot een suite, met een eigen tweepersoons slaapkamer waar je genietend van koffie of thee heerlijk wakker wordt met uitzicht op stille straatjes en heuvels in de verte. Er is een badkamer met een groot ligbad, met daarin tevens een douchegelegenheid. De daaraan grenzende zitkamer heeft een sofabed met een extra slaapgelegenheid voor 2 personen. Deze ruimten zijn zeer geschikt voor families. Er is een TV, geluid- en video apparatuur en een fraai, gevulde boekenkast. Een heerlijke, ruime ambiance voor de verwende reiziger.

Er is een ijskast vol met dranken dat werkt volgens een eerlijk systeem..

Parkeren is vanaf nu niet meer toegelaten in het oude stadsgedeelte. Je komt best bij je aankomst eerst naar Baraka Boutique Bed & Breakfast alvorens te parkeren en ik zal jullie aanduiden waar waar het wel kan. Baraka Boutique Bed & Breakfast heeft een parkeerplaats in the parking "El Castillo", naast het gemeentehuis, prijs is 10 euro per dag. Daarnaast heeft Baraka Boutique Bed & Breakfast ook voorzieningen getroffen om voor de gasten een parkeerplaats te verkrijgen in de "plaza de Socorro" aan de speciale prijs van 14 euro per dag. De beiden zijn slechts op een vijftal minuten loopafstand.